Rómába egyszer mindenki eljut, akár akar, akár nem. Íme pár dolgot, amit érdemes megnézni a szokásos, facebook-profilképháttér nevezetességeken kívül, illetve eláruljuk pontosan hol is van az Ostia melleti gay strand, amit pedig szentségtörés lenne kihagyni.

Bár Olaszországban a melegjogok még gyerekcipőben járnak, a meleg közösség igen jelentős és társadalmilag is talán jobban elfogadott, mint itthon. Ebből és nyilván a turizmus-iparág mindent ellepő befolyásából következik, hogy Róma roppant barátságos, elfogadó és éleményekkel teli hely számunkra is.

Ha nappali hőséget és amerikai tursitahordákat túléltük, érdemes elkószálni Róma melegnegyedébe, ami ugyan nem nagy, de egymást érik a helyek, és az utcán özönlik, szórakozik, sörözik a tömeg. Sétáljunk el a Colosseumnál található Via Celio Vibena és a Via Labicana sarkához, onnantól egyértelmű lesz, merre tovább.

Bárok

A Via di San Giovanni in Laterano egy nagyon bonyolult nevű utca (újabban az egyszerűség kedvéért Gay Street-nek is hívják), de a Coming Out (Via di San Giovanni in Laterano 8) nevű melegbár is itt található és az éjszakai élet itt zajlik elsősorban.

Innen nem annyira messze, a Via in Selcin van Róma egyik legrégebbi meleg klubja, a Hangar (Via in Selci 69), nem csak a klub régi, hanem a közönség is és mivel a sötétszoba igen sötét, sajnos zsebtolvajokra is számítani lehet.

Két szauna is van még a közelben, az Apollion (Via Mecenate 59a) és a Sauna Mediterraneo (Via Pasquale Villari 3). Az Apollion ugyan kicsi, de népszerű, jól felszerelt és barátságos hely, jakuzzi meg minden van. A Mediterraneóban inkább idősebb, férfiasabb közönséggel és kevesebb turistával futhatunk össze.

» Itt egy átfogó térkép a római meleg helyekről.

Az olaszok elképesztően kedvesek és barátságosak, az udvarlás és hódítás életstílusuk része. Ha valaki esetleg ilyen céllal érkezne, nem lesz nehéz ismerkedni.

Capocotta Gay Beach

IMG_2453

Ha már lejártuk a lábunkat, ami Rómában előbb-utóbb biztosan bekövetkezik, érdemes kiugrani a tengerhez, és sütkérezni a homokon.

A Capocotta egy kifejezetten LMBT strand, szivárvány zászlókkal, napozóágyakkal, kisebb étteremmel, meg minden. Rómából a Terminiről (az a naaagy pályaudvar) indulva két átszállás és másfél óra bambulás után már homokosak is lehetünk.

A part ugyan nem naturista, de előfordul, hogy az istentestű férfiak ledobják a fecskét. Igen, irigylésre méltó példányokkal találkozhatunk erre, sőt, a közeli dombocskák között lehetőség van bibliai értelemben vett ismerkedésre is.

IMG_2433

Ő például többször elsétált előttünk, alig láttuk a tengert tőle.

És ha ez még nem lenne elég, a parton bóklászó ázsiai lányoktól thai masszázst, az afrikai srácoktól különféle bizsukat, a hűtőládásoktól pedig 3-4 eurós ásványvizet is vásárolhatunk.


Nagyobb térképre váltás

 

Pride

A római felvonulás június 15-én lesz, ott jobbára kordonok és tojásdobáló nénik nélkül tartják. Tavaly ilyen sokan voltak:

Unknown

» bővebben a felvonulásról itt (olaszul).

 

Róma akkor is érdekes és bejárhatatlan, ha nem a meleg élet miatt érkezünk ide. A látványosságok látványosak, a robogók robognak és a turisták ijesztően sokan vannak. Pizzát viszont inkább itthon együnk.