Az énekesnő leleményes marketingcsapata vagy nagyon szeretné lenyúlni Madonnanéni meleg rajongótáborát, vagy tényleg van annyira jófej és elszánt, hogy kiáll a jogainkért. Most az orosz kormánynak szólt be csúnyán. Akik amúgy meg is érdemlik.

Az oroszoknál nagy a baj, nem is olyan rég nyilvánították büntetendővé a melegség propagálását (például a Pride-okat, az aktivizmust és minden ilyesmit). Akkor volt az is, hogy a mi Tildánk a Vaszilij Blazsennij-székesegyház előtt pózolt rénbózászlóval.

Lady Gaga a twitteren kelt ki magából, miután az orosz kormány büntetőeljárást kezdeményezett ellene, amiért a 2012-es Born This Way turnén “a szodómiát, leszbikusságot, biszexualitást és transzneműséget hirdette a fiatalok között”.

Gaga cserébe bűnözőnek nevezi az orosz kormányt és bátorságra buzdít:Screen-Shot-2013-08-07-at-1.10.30-PM

“Az orosz kormány bűnöző. Az elnyomás forradalmat szül. Orosz LMBT, nem vagytok egyedül. Harcolunk a szabadságotokért.”

Screen-Shot-2013-08-07-at-1.10.30-PM1

“Oroszország, miért nem tartóztattál le amikor meg volt rá a lehetőséged? Mert nem akarsz válaszolni a világnak?”

A szélsőségesen homofób Vitaly Milonov a főgonosz Oroszországban, Lady Gaga és Madonna ellen is eljárást indított hasonló okokból, most pedig a 2014-es Sochi téliolimpiai játékok meleg atlétáit tervezi letartóztattatni (írja a Wikipédia).

Mindenesetre ha Lady Gaga és más népszerű celebek felemelik a hangukat az orosz ostobaság ellen, talán előbb-utóbb lesz valami. Addig viszont nem megyünk Oroszországba.