mikeq_010412

MikeQ kulcsfigurája a new yorki újvonalas ballroom house szcénának. Neki köszönhető, hogy a ’70-es években a feka melegek által életre keltett ballroom-szcéna körül mostanában újra hatalmas az érdeklődés.

Talán nem akkora a pörgés, mint mikor Madonna lenyúlta a közösség karakteres táncmozdulatait a Vogue című számában, ellenben a tánczenékben vitathatatlanul iránymutatónak számító Night Slugs / Fade To Mind csapat annyira beleszeretett MikeQ agresszív és drámai house-os (némileg techno-ba hajló) ütemeibe, hogy azonnal bevették köreikbe 2011-ben.

MikeQ nyers, de korántsem lélektelen hangzására egy korábbi Monday Session-vendég, LE1F is felfigyelt már, Soda című slágerét remixelte tavaly. A legnagyobb szenzáció mégis inkább az a new yorki producer/dj-vel kapcsolatban, hogy közreműködik Missy Elliott készülő új LP-jén.

Persze Budapest is tele van tehetséges és újító szellemű producerekkel, mint például Vanis, vagy Yvein Monq. Ha valaki kíváncsi mit hozhat a jövő zeneileg, annak mindenképp érdemes követni a munkásságukat, külön -külön is, de ezúttal közös live-ozással készülnek meglepni minket, szóval ínyenceknek egyenesen kihagyhatatlan.
A dekkeket a B O U N C E és az S*10 crew válogatott lemezlovasai pörgetik majd, úgy mint mr. Hi, Eyto, Faz és mr.Mstrs.

Röviden arról, hogy mi a ballroom/vogue house, a táncmozdulatok elsajátításával pedig lehet előre készülni:

A buli meg itt.