2012-11-19-leifsoda1

A Gayngsta rap jeles képviselője, a New York-i Khalif Diouf nyíltan meleg, és eléggé jól reprezentálja, milyen dimenzió váltásokra képes, a sokszor már halottnak kikiáltott hip hop műfaj. Barátunk nem csak MC, de producer is, olyan előadók alá varázsolt ütemeket mint pl: Mikky Blanco, Das Racist, DarkYork, de Spank Rockkal is dolgozott már együtt.

A queer rapper elsőként videóival keltett feltűnést: WUT klipjéről a zenei blogoktól kezdve, számos befolyásos szakmai magazin beszámolt, ami nemcsak annak köszönhető, hogy igen ütős magában, hanem annak is, hogy Le1f első videója kisebb internetes szenzáció lett. A homoszexuális rapper első produkcióját néhány “macsó hiphop-oldal” homofób módon kommentálta – ami persze újra elindította a már többször lejátszott“miért ennyire homofób a hiphop-világ?!” vitát. Persze a Budapest Pride napjaiban a homofóbiának mi sem örülünk, annak viszont igen, hogy a felhajtás közepette Le1f egyre ismertebb lesz, hiszen ugye baromi jó.

Ez itt LE1F első videója, a nem kis feltűnést keltő WUT:

Ez pedig az abszolút kedvencünk, a Boodyval közös: Soda

LE1F pedig Budapestre erősítéssel érkezik, elkíséri a jó ideje már szintén New Yorkban élő, de rigai születésű Mess Kid is, aki újiskolás, housos, basses cuccokkal kínálja meg az erre fogékonyakat.

Hazai oldalról B O U N C E és S10 összecsapás várható: Vanis vs. FazMr. Hi vs. Mr.Mstrs.

Addig is minden infó:

large_

 

ITT