Raf-leadAzt már tudjuk, hogy az idei nyár egyik legmenőbb dolga a tarka és szemtelenül virágmintás cuccok viselése, amikből már jókora kínálatot is biztosítanak a fast fashion üzletek. A belga designer, Raf Simons új kapszula kollekciója is első ránézésre ezt a vonalat lovagolja meg, ám ha MrPorter.com-nak tervezett ruhadarabok inspirációjára hallgatunk, nem igazán látjuk az összefüggéseket.

Raf-Simons-MR-PORTER-Opener-600

A Christian Dior kreatív igazgatója szerint ugyanis az online divatüzletnek megálmodott kollekciót nem egy tavaszi virágosrét, sem egy nyári virágoskert, de még csak nem is az idei divattrend, hanem maga a rocklegenda, Kurt Cobain ihlette!raf-simons-for-mr-porter-exclusive-collection-00

Tényleg minden elismerésünk a divattervező(k) kreatív és innovatív elméjének, de Simons kollekciójának többszöri szemlézése után sem találtuk meg azon ismertetőjegyeket, amikkel párhuzamba lehetne hozni egy pink, virágmintás pulóvert, az egykori Nirvana zenekar ikonjának szakadt, kötött kardigánjával, rojtos farmerjával, vagy lerúgott tornacipőjével.

363204_mrp_ou_l

Persze Raf Simons marketingje szerint nem csak kifejezetten az elhunyt zenész személye inspirálta a munkában, hanem a kilencvenes évek művészetei, a kor szubkultúrája és persze a zene.

363200_mrp_fr_l

A köd(ösítés) még durvább, hiszen hogy jön ezekhez a ruhákhoz az amerikai Seattle Sound underground mozgalma, a grunge, a Pearl Jam, vagy a poptörténelem utolsó rockforradalma - lövésünk sincs. Szóval ha csekkoltátok a teljes kollekciót, kérjük segítsetek nekünk, nem akarunk tovább tudatlan divatbuzikként élni!