Putin sminkben? A szocsis tüntetések után nem nagy durranás – gondolnánk. Mégis, tele az internet a Saint Hoax álnéven futó artist új zseniális zsifjeivel, amikben pár lépésben készít Putinból Pushin’-t vagy Bush-ból Buchette-et, de akár arab vezetők karakteréhez is pillanatok alatt hozzáadja a szükséges glamour-t. 

Vladdy Pushin' (1952)

Vladdy Pushin’ (1952)

Meg is fenyegették, amióta a Feburár 11-ére tervezett, youtube-on meghírdetett afganisztáni art show-ja botrányba fulladt – a videós ízelítőt nézve talán nem véletlenül, ügyesen hergel fel jónéhány érdekcsoportot egyetlen percben:

A show és a vászon helyett inkább a gyorsabb digitális techinkához fordult, és indította el a War Drags You Out projektet.

Hitleria Hysteria (1889-1945)

Hitleria Hysteria (1889-1945)

Madame O'Sane

Madame O’Sane

Mi kell egy jellegzetes transzvesztita előadóművész sikeréhez? – teszi fel a kérdést a vájtszemű művész a W.D.Y.O. projekt honlapján, aki a felvezető szöveg szerint nemrég járt először travi-shown, ami nagy hatással volt rá. Sorolja is a sikeres queen receptjét:

  1. Egy figyelemfelkeltő, pompás név (Flamboyant name)
  2. Tüzes karakter (Fierce persona)
  3. Meghatározó ruhaösszeállítások (Defining outfits)
  4. Egyedi, személyreszabott frizura (Personalized hairdo)
  5. Különleges személyiségjegy (A trademark feature)
  6. Pokolian jó PR csapat (One hell of a PR team)

Meglepő módon Saint Hoax szerint ennyi elég egy politikai vagy vallási vezető sikeréhez is, hisz legtöbbjük szórakoztat, elkápráztat vagy egy-egy előre megírt beszédet tátog el egy jólszervezeztt, túlbiztosított show keretein belül.

Az egyetlen különbség talán, hogy legtöbbjük sajnos nem mossa le a „sminket” előadás után.

Georgia Buchette (1946)

Georgia Buchette (1946)

Ossie B' (1957-2011)

Ossie B’ (1957-2011)

Baricka O'Bisha (1961)

Baricka O’Bisha (1961)

A művésszel a Huffpost interjúzott a héten.