Ülőgumókat elő, mert itt az új erőre kapott LMBTQ filmfeszt, mely végre kitörni látszik a szokásos békategóriás buzi-filmirodalom világából, és egy halom díjazott alkotást mutat be. Holnapig (Okt 23.) még kedvezményesek az elővételes jegyek, úgyhogy előre, pár ígéretes trailer itt, a teljesség igénye nélkül:

A nyitófilm a kanadai-francia Így is, úgy is Laurence, aminek hátha sikerül reális képet festeni végre erről a nővé válás dologról azoknak is, akiket boldoggá tesz a péniszük.

A lengyel Tiltott szerelem (angol címe Flying skyscrapers) díjat kapott az idei Karlovy Vary filmfesztiválon a profi úszó, Kuba történetével. Barátnő, látszólagos boldogság, aztán jön Michal, satöbbi, de a beharangozó alapján ígéretes képi világgal és hangokkal csábít:

És ott egy halom jó film a programban a tengerentúlról is, mert igenis mondjuk ki: elég volt a TLA-releasing féle pornó-melléktermékekből, amiket az épp pihenőnapos nyunyók és csődörök affektálnak össze – épp elég ideig rombolták kultúránkat műanyag hasfalaikkal és hasonlóan szögletes sztereotípiáikkal.

Hátha majd a Földrajz szakkör segít, de erről elég is ennyi mert erősen spoiler-gyanús a trailere, sokan sok helyütt írtak róla szépet, alig várjuk. És persze ott van Gregg Araki apokaliptikus marhasága a Nagy badabummami eredeti sztorijával már 2010-be berobbant a melegfesztiválok műsoraiba, aki még nem látta, itt az ideje.

Ha még jut idő dokumentumfilmezni, meg műhelybeszélgetni, nosza, de előtte javasoljuk a Hullajó lakásokat vagy a német rendőrök történetét Szabadesés címmel, mert rendőrök, mert szexik és mert német!

 

Teljes program itt, filmek, bulika, Facebook.