Vonulni vagy nem vonulni? – A magyar meleg identitás alapkérdése. Volt eddig. Mert egy ügyes kampány nyomán a pride végre a magyar melegek éves identitáskríziséből a jobb sorsot látott magyar társadalom alapkérdésévé válhat. De hogyan? A heterókkal.

Van, ami sokunknak nem tetszik. Mert lehetünk bármennyire harcos egyenlőségpárti aktivisták, a láthatóság, a látottság tud provokatív lenni.

Mert az is, egyfajta provokáció, a jótékony fajtából. Bocsáttassék meg: engagement. Hisz ez az a nap, ami a társadalom képébe vágja létünket és talán az, ami egyedi, “négyfalközti devianciából” egyfajta laza közösséggé formál. Na és azért csak talán, mert ez a műfaj Bécstől Keletre eddig nem igazán ment nekünk.

Ami normális országokban felmutatja, hogy jé, ezek nem csak akkor melegek ha dugnak, hanem amúgy részesei a társadalomnak: hentesek, kukták vagy villamosvezetők, az nálunk gyakran érzékeny téma, melegközösségi krízis és gyakran heves vita tárgya volt.

Elég csak arra a randa 2008-as esetre gondolni, mikoris addig durvult a vonuljunk vs ne vonuljunk vita, hogy a melegaktivisták nácizták a renitens buzikat, ami jól példázza, mi, magyarok mire is vagyunk képesek, úgy hátterestül, mint kurucostul.

Volt ez eddig.

Mert itt ez az elsőre csak egy szép weboldal, a http://nyitottakvagyunk.hu/, felhívással az elfogadó, sokszínűséget támogató cégek számára. De ami kiveszi a dildot a kezedből a kamionon, és helyére teszi a Google molinót. Meg a Prezi-ét. Meg a satöbbiét.

Mert a buzik a fasszopáson kívül igenis értenek dolgokhoz. Van szakmájuk. Dolgoznak valamit, valahol, és nem, nem a nemzetközi karvalytőke tartja el őket, hogy jóízű análszexszel tovább gyengítsék a magyar nép túlélési esélyeit. (Na és néhányaknak fel is kopna az álluk, az szentigaz, ha szexből kéne megélni).

Mert az egydimenziós, szexualitás-alapú önmeghatározás talán végre a múlté: és lesznek vonulás, partizás vagy travilesés utáni másnapok (idősebbeknek harmadnapok), amik szintén a teljes élet részei a munkában, a buszon vagy a szerverszobában.

Talán – és ez kurvanagy “talán”- egyszer kiszellőztetnek a cruisingpincékben, a szaunákban, és kiszalad onnan az a sok, izzadt-sós, bűntudattal teli nehézlevegő, ami évek, évtizedek óta mérgez, és azt suttogjta: TITOK.