Terjed a neten a “köcsögadatbázis” (amit értelemszerűen nem linkelünk be ide). Pár fasiszta, aki annyira biztos a heteróságában, hogy képtelen mással foglalkozni mint a buzikkal, kitette a netre a felvonulást visszajelölők Facebook képét és nevét.

De arra nem számított, hogy pont az ellenkező hatást éri el, és ennek mi kifejezetten örülünk.

A Facebookon találkoztam először a linkkel, és amikor átkattintottam épp kezdtem folna felháborodni, de aztán elolvastam a kommenteket, és többször hangosan felnevettem.

“Végigpörgettem az oldalt és annyi itt a szimpatikus arc, hogy úgy döntöttem, amennyiben időm engedi, megyek és sétálok velük egyet szombat délután. Kösz a listát sárcok ;)”

A cikk, miután sorraveszi a Pride fontosabb eseményeit, Szuharevszki munkásságából szemezget, majd promótálja a workshopokat is.

“A szerzőnek: nyugi, minden buzi így kezdi. Más buzik képeit nézegetve, névtelenül, a neten.”

A hozzászólók pedig inkább azon háborodtak fel, hogy ők nem kerültek fel a listára, hiszen büszkén vállalják, hogy “nem ítélik el embertársaikat szexuális orientációjuk miatt” (írja a kettősmérce, ahol a linket is megtaláljátok)

De nem is lehetne jobban lezárni a témát, mint ahogy az egyik hozzászóló kifejti:

“… akiben van egy kis emberi érzés, az biztosan nem lesz homofób a képek láttán, és ha az, akkor kigyógyul belőle”

 

A Facebook amúgy is egy macerás dolog adatkezelés szempontjából az olyan országokban (tehát itthon is), ahol a társadalmi kérdésekről való közbeszéd még ennyire gyerekcipőben jár. A köcsöglistára felkerülők azonban büszkén vállalják szerepüket a történetben, ezért mindannyiukat mélységesen tiszteljük!

 

Én pedig Dombi Géza vagyok, és ez a Facebook profilom. Szép napot!