Hah! Micsoda hír, ugye? Vagyis pontosabban az derül ki Orosz Dénes készülő Coming out című filmjében, hogy a sármőr (elnézést) által alakított közéleti szereplő mégsem meleg. Affene. Pedig azt hittük, sikerült írni egy sztorit, amiben van egy lélegző, mindennapi életet élő, hús-vér (urambocsá, magyar) meleg, aki történetesen nem jön rá, hogy mégsem az. Csányi letiltott citromsárga csomagjáért katt.

Már felmerült illusztris helyeken, hogy egytől tízig mennyire lesz nettóciki a Nemzeti Filmalapból 280 millióval támogatott, év végén bemutatandó film, de arra hebegve keressük a választ, hogy milyen lehet a “sikeres homoszexuális médiasztárok gondtalan élete”:

“Csányi Sándoregy Erik nevű népszerű meleg rádiós műsorvezetőt játszik. Erik éli a sikeres homoszexuális médiasztárok gondtalan életét, éppen házasodni készül a barátjával (Karalyos Gábor), amikor egy váratlan esemény hatására egyszer csak elkezd a nők iránt érdeklődni, azon belül is a Tompos Kátya által alakított orvosnő iránt.” Origo

Reméljük nem igazolónak be simlis előítéleteink, amikor szokásos sztereotip, leegyszerűsítő és az identitást választás-alapon értelmező,  káros demagóg maszlagra számítunk.

A sárga gatyás képet az Origoról leszedették – de a Brutkó tumblinak hála itt az édes illegalitás:

Amíg kibírjuk az év végi premierig, csak azon rágódjunk, hogy tényleg, miért nincs ebben az országban egyetlen népszerű, nyíltan meleg közéleti személyiség?