Bár a minket érintő hírek a világban jobbára a Szocsi téliolimpia és az orosz melegellenes törvény körül forognak, vannak azért jó híreink is, mint például a magyar filmsiker Berlinben.

 

Nagy siker Berlinben a coming outoló focistáról szóló magyar filmhttp://index.hu/kultur/cinematrix/2014/02/12/imadjak_a_focis_melegfilmet_berlinben/

A Berlinale kritikusai imádták a Viharsarok című magyar filmet, és nem csak amiatt, hogy hasonló ügy történt Németországban mint amiről a film is szól (focista vállalta fel melegségét), hanem mert jó a film. Hamarosan mi is írunk róla.

 

Homoromantikus üzengetés a viking rúnákon?http://444.hu/2014/02/11/adj-egy-puszit-uzente-az-egyik-viking-a-masiknak/

A 13. századi rúnákon nagy valószínűséggel a “Csókolj meg / Adj egy puszit” jelentésű felirat áll, az oslói egyetemen phd-ző Jonas Nordby szerint. Lehet, hogy a kemény vikingek valójában jóval melegszívűbbek mint hittük.

 

Blokkolták az oroszok egy kanadai bobos honlapjáthttp://444.hu/2014/02/09/blokkoltak-az-oroszok-egy-kanadai-bobos-honlapjat/

Bár az oroszok nem erősítették meg (de nem is cáfolták), de vélhetően a buta homofób törvényeik alapján, az oldalon megjelenő törvénysértő információkra hivatkozva bannolták a kanadai bobcsapat honlapját Oroszországban. Justin Kripps csapatkapitány és csapata  félmeztelenül pózol több képen, nem csoda, hogy a meleg média amúgy hamar felkapta.

 

Jogerős az egerlövői homofób gyilkos életfogytig tartó büntetésehttp://index.hu/belfold/2014/02/10/jogeros_lett_a_homofob_gyilkos_eletfogytiglana/

Sz. Norbert a TV2 teletext társkereső hirdetései közül választotta ki véletlenszerűen áldozatát, egy idősödő debrecei gyógyszerészt. Az áldozattal annak lakását, több késszúrással végzett. Vallomása szerint 2012 augusztus 25-én egyszerűen azzal az elhatározással kelt fel, hogy aznap megöl egy “buzit”. A rendőröknek azt mondta, abszolút nem sajnálta az áldozatot.

 

Világhírű orosz írónőt vádolnak homoszexuális propagandávalhttp://konyves.blog.hu/2014/02/10/ulickajat_homoszexualis_propagandaval_vadoljak

Ljudmila Ulickaja állítólag azért vetik vizsgálat alá az orosz hatóságok, mert egy 2006-ban megjelent kötetében utalást tesz arra, hogy a homoszexualitás egy elterjedt jelenség és egyes országokban engedélyezik a melegek házasságát. A gyerekkönyv és szerzője ellen a helyi gyerekkönyvtár alkalmazottja tett panaszt.

 

Már skóciában is házasodhatnánk ha skótok lennénkhttp://444.hu/2014/02/04/skociaban-is-hazadoshatnak-a-melegek/

Február 4-én a skót parlament hatalmas többséggel (105:18) elfogadta az azonosneműek házasságát lehetővé tévő törvényt. Egyházak tiltakoztak, de ez se a politikusat, sem a közvéleményt nem érdekelte különösebben.