Homofób rendőr, homofób Norbi és homofób oroszok. Meg a DJ a Confetti ellen. Ferenc pápa pedig nem ítéli el az Istent kereső melegeket. Még jó.

Homofób támadási kísérlet és nagyot hibázó rendőrökhttp://index.hu/belfold/2013/08/15/homofobia/

Bejárt a netet Imre esete, akit cserbenhagytak a rendőrök, miután egy nemzeti dohánybolt eladója bézbólütővel fenyegetett meg, amiért megcsókolta barátját. A rendőrök Imrét hibáztatták, és a nemzeti dohányboltosnak javasolták, hogy tegyen feljelentést közszeméremsértés miatt. Mondván, hogy “ez még mindig Magyarország”.

Másnap titlakozó akció szerveződött a Facebookon, a kb százfős megmozdulás incidens nélkül ért véget, és a rendőrök átvették a gyűlölet-bűncselekményekről szóló tájékoztatót.

Schobert Norbi még szánnivalóbb mint eddighttp://velvet.hu/celeb/2013/08/05/a_rajongoit_alazo_schobert_norbert_a_het_luzere/

Facebook oldalán a profilképe miatt buzizott le egy hozzászólót, illetve agresszíven sértegeti rajongóit. Ráadásul mindezt szándékosan, profitszerzés céljából, hiszen amióta ehhez hasonló botrányok kerülgetik, megsokszorozódott Facebook oldalának látogatottsága. Sajnáljuk, hogy apró fitneszagyába nem jut el a felismerés, hogy a nagy látogatottság nem feltétlenül egyenlő a népszerűséggel, és a “szuperegészséges” termékeinek imázsán is ront az ő ostobasága.

Confetti ide vagy odahttps://www.facebook.com/L4ZL0/posts/481628348599047

Nem szívesen írunk olyasmiről, ami megosztja az amúgy is savanyú magyar melegközösséget, de szomorú látni, amikor a profitérdekek tovább gyengítik az összetartozás érzését. A hivatalos Budapest Pride záróbulira rászervezés sem egy szimpatikus lépés, de sebaj, legalább annyival is kevesebbet kellett sorbanállni a bejutásért a Dürer Kertbe.

Most az egyik legismertebb meleg DJ-t, Elfour Zedeloh-t hergelték fel. “… miután próbáltak lealkudni a már egyszer lefixált (és lealkudott) fellépési díjamból, tényként lett közölve velem, hogy a negyedik (eddig kiemeltként kezelt (…) partin) nem is fogok fellépni, hanem félmeztelen DJ lesz az én idősávomban” – írja a Facebook oldalán.

Laci többet nem zenél a Confettin. Úgy tűnik ott fontosabb a félmeztelen DJ mint a jó zene, de ez valahol érthető is, hiszen a szex mindig eladhatóbb.

A pápa nem mondott újat, hiába a felhajtáshttp://index.hu/kulfold/2013/07/31/objektive_rendetlenek_a_melegek/

“Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?” – tette fel a Ferenc pápa a költői kérdést miután visszatért első hivatalos útjáról. Ez persze rök jól hangzik, de a katolikus egyház hivatalos álláspontja eddig is ez volt. Az 1992-ben elfogadott hivatalos katekizmus szerint „tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell őket fogadni”, és kerülni az igazszágtalan megkülönböztetést, bár a homoszexuális kapcsolat szerintük “objektíve rendetlen” és “nem az igazi érzelmi és szexuális komplementaritásból” származik. A homoszexuális aktus pedig “tisztátalan”, akárcsak a maszturbáció.

De kit érdekel.

Oroszországban még mindig nagy a parahttp://most.444.hu/2013/08/15/kirugtak-az-orosz-musorvezetot-miutan-eloben-coming-outolt/

SMS-ben azonnal kirúgták azt a műsorvezetőt, aki élő adásban coming outolt Oroszorgászgban. A felvételt pedig az összes archívumból és az internetről is eltüntették. Közben egy másik televíziós újságíró gusztustalankodott homofób kijelentésekkel, szerinte LMBTQ emberek ne lehessenek szervdonorok sem, mert az ő szívük “alkalmatlan az élet folytatására”. Már több ezren követelik az újságíró elbocsátását.

A homofób támadások és megaláztatások elszaporodtak Oroszországban, tinédzsereket aláznak, vernek meg nem is annyira szélsőséges csoportok, majd mindezt közzéteszik a neten. Az egész a nemrég elfogadott orosz törvény miatt van, ami szerint tilos az LMBTQ életforma “propagandája” az országban. Újabban celebek állnak ki az orosz LMBTQ közösség mellett, legutóbb Lady Gaga bátorította őket a twitteren.

Ja, és kijött Lady Gaga új száma is.