6121712075_b5df57c8cc_b

Hivatalosan is bejelentették, hogy Lady Gaga kedvenc stylistja, a félig japán, félig olasz származású Nicola Formichetti több, mint két év után elhagyja Thierry Mugler divattervező istállójának kreatív igazgatói posztját. 

A 35 éves stylist a japán Vogue Hommes vezető tervezői feladatai mellett a botrányhősnőt, Lady Gaga-t is öltözteti, de manapság szinte nincs olyan presztízs értékű divatmagazin, amikben ne találkoznánk Nicola anyagaival. Nem véletlen, hogy Joel Palix, a MUGLER-birodalom parfümőre így nyilatkozott róla  a 2011-2012 őszi-téli kollekcióval debütáló fashion-gururól: „Egy fiatal tehetséget kerestünk, aki képes friss energiával felrázni a márkát.”

Nos, ez pedig olyannyira jól sikerült neki, hogy tőle vált világhírűvé a csontvázra varrt Rick Genest modell is, aki 2011-ben, Zombie Boy-ként vonult be a Mugler Anatomy of Change divatshowba, és ezzel együtt a divat történelmébe is.

MUGLER-4

Formichetti karrierjének következő etapjáról hivatalos információ egyenlőre nem került napvilágra, de ha hinni lehet a divatvilág pletykáinak, Nicopanda a Dieselnél folytatja.